Europris avd. Førde

I mai 1992 åpnet Wiggo Erichsen opp den første Europris butikken i Stavanger. Butikken, som bærer navnet Støperigata, er i dag en av 240 Europris butikker.

I år 2000 kjøpte «engrosgrûnderen» Terje Høili seg inn i Europris og tok oss med på en fantastisk reise hvor vårt merkenavn virkelig ble kjent for allmenheten. Gründerne solgte seg senere ut av selskapet, men følger fortsatt engasjert med på det vi driver med. I juni 2015 ble Europris notert på Oslo Børs og en ny og spennende fase i vårt Lavpriseventyr er igang.

I dag er Europris en av landets mest kjente kjeder. Over 90% av alle nordmenn sier de kjenner til Europris. Butikkene deres er lokalisert over hele landet, og de vokser med ca. 10 nye butikker hvert år. Ca. 20% av butikkene er eid av franchisetakere og de siste 80% er egeneide butikker.

Nærmere 86% av varene til Europris kommer fra egen grossist. De har fokus på å kjøpe flest mulig varer direkte fra produsent, i store kvanta og gjerne sammen med internasjonale partnere. Det gjør at de kan holde så lave priser.

 

Heimeside finn du her

Footer

pro_logo_sw.png

Pro Opplæringskontor for industri- og teknologifag

Concordbygget, Firdavegen 6

6803 Førde

Logg inn OLKWEB