Våre lærebedrifter

A til Å Grafisk Design og Media AS

A til Å lagar logoar, grafiske profilar, websider, lettleste magasin, nyheitsbrev og filmsnuttar. Vi gjer alt frå idéutvikling til ferdig produkt i lag med kundane våre. A til Å starta si historie i 1993 – og har ei lang referanseliste frå papir til digitale flater. Vi følgjer kundane våre heile vegen frå idé til ferdig produkt – FRÅ A TIL Å.

Ægir Byggeri AS

Historia om Ægir starta eigentleg allereie på 1980-talet – og på den andre sida av Atlanteren – då gymnasiast Evan Lewis byrja med heimebrygging. Han hadde openbart talent, det seiast at sjølv rektoren på gymnaset stadig fekk nokre flaskar av brygget til Evan smugla inn bakdøra.

Balder Brygg AS

Balder Brygg starta opp sin ølproduksjon i juni 2012. Produksjonen er tufta på lokal entusiasme og vidareutvikling av meir enn tusen års gammal vestnorsk heimebryggartradisjon. Det faktum at Leikanger har 35-40 aktive heimebryggarlag, understøttar vår forankring og gir Balder Brygg eit eineståande utgangspunkt for å videreutvikle desse vestnorske tradisjonane.

Balholm AS

Å dyrka frukt og laga cider heng tett saman her på Vestlandet, og bestefar Andreas Eitungjerde planta ut frukthagen i 1922. Då barnebarnet Åge overtok bruket på midten av 90-tallet, såg han etter nye måtar å utnytte frukta på.

Båtbygg AS

Baatbygg har med over 75 års drift posisjonert seg som et av Norges ledende verft for ombygging, reparasjon og utrustning av fartøy innenfor fiskeri, offshore og seismikk. Det at noen av verdens fremste rederier er faste kunder hos mener vi bekrefter vår posisjon i markedet.

Bilfinger Industrial Services Norway AS, avd. Høyanger

Bilfinger Industrial Services Norway AS, med hovedkontor i Porsgrunn, er en del av det tyske konsernet bilfinger se, et av Europas ledende selskaper innen industrielt vedlikehold og service. Bilfinger Industrial Services Norway er en tverrfaglig leverandør av prosjekter, vedlikehold og service til prosessindustri og energiprodusenter i Norge.

Bjarne Espe Trevarefabrikk

Det heile begynte i 1948 i eit lite verkstad i Hjelmelandsdalen på Nordfjordeid. Etter å ha gått på Holmøy Arbeidskule fekk Bjarne Espe kontrakt med Den Norske Husfliden i Oslo om å lage gyngestolar. Ilag med sittegrupper, trebollar og fat, utgjorde dette levebrødet dei første åra. Etter 1960 gjekk det meir over til å produsere kjøkken, bad og garderobar.

Brødrene Larsen

VELKOMMEN! Vi garanterer kortreist mat som gir gode smaksopplevingar! Kalvåg har ein lang og sterk kyst- og fiskekultur. Her har fiskerinæringa vore, og er framleis, av stor verdi for folket i området.

Bruland Bygg

Byggmakker Bruland er eit lokalt familieeigd konsern med historie tilbake til 1951. På den tida dreiv Helge Bruland sagbruk og høvleri i dagens lokaler. I 1995 etablerte Viktor Bruland butikken Byggmakker. Vi er i dag 3 generasjon som driv konsernet vidare og har pr. idag 12 årsverk. Vi er ei komplett byggevare forretning å leverer alt innan nybygg og rehabiletering.

Coop Vest SA

Coop Vest SA er ein medlemseigd organisasjon nærare 54000 medlemmar,og laget driv si verksemd på Vestlandet og på Sunnmøre. Extra Førde, Extra Naustdal og Coop Mega i Førde er med i Pro Opplæringskontoret.

Cubus Florø

Hos Cubus er det enkelt å finne sesongens favorittplagg til hele familien. Her finner du jeans med den beste passformen, deilige strikkegensere,søte barneklær og de fineste sommerkjolene! Kvalitet, komfort, funksjon og bærekraft, til gode priser, gir alltid gode handleopplevelser! Butikken er luftig, oversiktlig og enkel å finne frem i, med stor vekt på god kundeservice.

Daco Mekaniske

Velkommen til Daco Mekaniske AS Me held til på Kaupanger industriområde i Sogndal kommune og utfører alle typar oppdrag innan sveising, platearbeid, industrirøyrlegging, maskinering og konstruksjonar. Me utfører stadig oftare spesialoppdrag etter ynskje frå våre kundar innan offshore og næringsmiddelindustrien med heile verda som leveringsadresse.

Domus Manufaktur, Førde

Kle og sko til barn, dame og herre, smykker, vesker, interiør, garn og hobby. (Klesmerke)

Døskeland Marine

Målet vårt er å være den leiande leverandøren av Yamaha sine produkt og båter til fritid og fiske på Vestlandet. Vi skal levere kvalitetsprodukt til konkuransedyktige priser samt å yte best mogleg service. Ta kontakt med oss for eit hyggelig båt eller motorkjøp!

Elkem

Produsent med miljøfokus Elkem Bremanger er ei internasjonal høgkompetansebedrift med kundar innan elektronikk, solceller, vindmøller og bilindustri. Bedrifta er delt i to forretningsområde; eit støyperi (foundry) og ein produksjonshall for silisium (Silicon Materials). I tillegg kjem innkjøp, logistikk/materialadministrasjon, laboratorium, råstoff, transport, reinseanlegg, eldfast, økonomi, HMS, IT og personal.

Elkjøp Fjordane AS

Elkjøp er Nordens største forhandler av elektronikk og har siden 1962 vokst og blitt mer enn 10 000 engasjerte mennesker over hele Norden. I Norge er vi godt over 4000 medarbeidere og har rundt 140 butikker. I regnskapsåret 2018/2019 omsatte Elkjøp Nordic varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner med et driftsresultat på 1228 millioner NOK.

Europris avd. Førde

I mai 1992 åpnet Wiggo Erichsen opp den første Europris butikken i Stavanger. Butikken, som bærer navnet Støperigata, er i dag en av 240 Europris butikker. I år 2000 kjøpte «engrosgrûnderen» Terje Høili seg inn i Europris og tok oss med på en fantastisk reise hvor vårt merkenavn virkelig ble kjent for allmenheten.

Ewos AS

Største fôrfabrikken i verda EWOS Fiskeoppdrett har vorte ein av dei største og viktigaste næringane langs Norskekysten. Oppdrettsfisk treng fôr. Og fôrprodusenten treng lærlingar. EWOS er den største norske produsenten av fôr til laks og aure, og ein del av EWOS-gruppa som har fabrikkar i Skottland, Canada, Chile og Vietnam.

Felleskjøpet, avd. Florø

Sunt bondevett i 120 år Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder. Samvirke som eierform er viktig for norsk landbruk. Dette gir bonden nødvendig trygghet og sikrer gode leveranser av både råvarer, produkter og tjenester.

Ferske Smakar

Ferske smakar vart i 2011 starta opp av Gudrun Johanne Eikeland –konditor, og Anette Hestad -konditormeister og bakarmeister. Verksemda vart starta i lokalar på Noss i Lundegrend. I 2013 kjøpte Ferske Smakar ein kafè i Førde (Napoleon Conditori). No føregår all verksemd i Førde på kafèen og i det tilhøyrande produksjonslokale. Ferske Smakar har no ca. 8 årsverk.

Fiskevegn

AS Fiskevegn er en ledende skandinavisk produsent av fiber, tauverk og fiskeredskaper. Som totalleverandør til autoline- og garnflåten yter vi også veiledning, råd og service innen område som prosjektutvikling og fiskeriutvikling over hele verden. Vi leverer også utstyr til havbruk og offshore.

Fjordpipe

Stål og røyr: Fjordpipe er ein av dei største røyrentreprenørane på Vestlandet, og jobbar med prefabrikkering og levering av komplette røyrsystem til landbasert industri, skip, offshore og bygg. Bedrifta er ein fleksibel samarbeidspartnar, som tek på seg oppdrag både på verkstaden og ute på installasjonar.

FMC Technologies

FMC Technologies er en verdensledende leverandør av systemer og løsninger til olje- og gassproduksjon på havbunnen.

Førde Mekaniske Industri

Liten og sveisen: Av og til dukkar det opp ein oppfinnar på kontoret til den mekaniske bedrifta på Øyrane i Førde. Ikkje alle idear er like realistiske, men nokre av dei er så gode at det vert patent og produksjon, til dømes av grasfordelarane for silo som Førde Mekaniske Industri produserer og sel.

Fresvik Produkt AS avd. Fresvik

Basert på modular skreddersyr Fresvik Produkt løysingar for både næringsmiddelindustrien, institusjonar og storkjøkken, skip og offshoreinstallasjonar. Fresvik Produkt er i dag marknadsleiar på kjøle- og fryserom til daglegvarehandel, bensinstasjonar og storkioskar.

Gas Tech AS

Gas Tech AS ble etablert i mars 2003 av Hans Kristian Ulvestad og Magne Kolstad, og er en videreutvikling av selskapene Gas Tech Norge AS og Gas Tech Ulvestad som ble etablert i år 2000. Gas Tech AS har sine spesialfelt innen installasjon av gass til bolig, industri, storhusholdning og bil.

Gasta design og kommunikasjon

Gasta har eksistert sidan 1998 og består av seks tilsette med lidenskap for design og digital kommunikasjon. Mest av alt vil vi arbeide med å skape gode nettsider basert på Squarespace, men vi arbeider også mykje med merkevare- og designprosjekt.

Global Florø AS

H-Vinduet Bauge AS

H-Vinduet Bauge leverer alle H-produktener. Toppsving, fastkarm, sidesving, sidehengslet og H-balkongdør bekledd med aluminium. H-vinduet består av de beste materialene og tåler norsk klima og bruk.

Hagen

Eit par trinn opp: Trapper er eit eige fag som det tek tid å lære seg. Det som tek tid å lære vert utøvd med stoltheit. Hus må ha trapper. Og dei beste trappene er laga av tre. Den største trappeprodusenten i Noreg ligg i Stryn.

Halliburton

Halliburton i Florø er ein basestasjon som produserer og leverer ulike kjemikaliar til boreoperasjonar i Nordsjøen. Lager og logistikk på tvers av basar og offshore er også ein større del av drifta.

Havyard Ship Technology

Skipsverftet ligg i Leirvik i Hyllestad Kommune, som har knapt 1500 innbyggjarar. Havyard er eit fullintegrert selskap innan skipsdesign, skipsbygging, systemleveransar og ettermarknad.

Helle Fabrikker AS

Helle er industrihandverk. Vår forståing av kvalitet er bygd på at hand og maskin skal og må jobbe saman for å få eit best og mest unikt resultat. Det er dette som er kjerna av Helle sin filosofi. Vi har produsert knivar og bestikk med utgangspunkt i denne filosofien i nær hundre år, og vi har ikkje tenkt å forandre oss med det første.

I.O.S Tubular Management

I.O.S Tubular Management er ei offshoreretta servicebedrift som i hovudsak utfører maskinering av olje- og gasstette gjengeforbindelsar på “nedihullsutstyr”, det vil seie røyr og andre komponentar som går ned i ein olje- eller gassbrønn.

INTIN AS

INTIN AS har en klar målsetting om å bli en ledende faghandel i Norge på ny smarthusteknologi. Deres slagord «enklere og tryggere» skal gjelde både det produktet som sluttbruker får, og det som de leverer av produkt og tjenester til boligleverandører og installasjonsbedrifter. Grunnleggerne av INTIN AS har lang fartstid innen elektronikk/IT, men jobber stadig for å bli bedre.

IT-Kom

I Mobit er vi spesialister på mobil og IT for bedriftsmarkedet. Vi har forhandlere over hele landet, og vårt mål er å hjelpe våre kunder med alt de har behov for i sin digitale hverdag.

Klausen Industrier

Klausen Industrier Svelgen vart etablert i 1990 som ei moderne, allsidig servicebedrift. Avdelinga er ein viktig ressurs for smelteverksindustrien i Svelgen.

Kleive Mekaniske & Industriservice

Dei viktigaste produktområda til KMI er isolasjonsprodukt til bygg og anlegg, emballasje til fisk og andre næringsmiddel og formstøypte spesialprodukt.

Kontorspar Førde

Kontorspar Førde holder til på Øyrane i Førde. Dei er 7 tilsette som gjer sitt ytterste for at kundane skal oppleve god service og at dei gjer din arbeidsdag enklare. Du kan enten nytte butikken deira, eller logge deg inn som kunde i nettbutikken. Nettbutikken er open 24/7 og all utkøyring av bestilte varer skjer frå butikken i  Førde. Det sikrar deg rask service og "kortreiste" leveringar.

Linn Bad AS

I over 40 år har me designa og produsert baderomsmøblar i Vik i Sogn. For oss handlar dette om handverkstradisjonar og kvar me kjem frå. Me har kvalitet, funksjonalitet og design i vårt DNA. Me er også opptekne av å skrive nynorsk. Me vil vere ekte, også når det gjeld språket vårt.

Luster Mekaniske Industri

Vil du bli fleirfagleg og høgt kvalifisert sveisar eller industrirøyrleggjar? Luster Mekaniske Industri treng deg. Norsk sokkel har i mange år vore den største offshoremarknaden i verda og det vert investert som aldri før.

Maritime Montering

Maritime Montering er leverandør av komplette marine og offshore overnattingsystem. Maritime Montering starte som et snikkarverkstad i Bygstad i 1981. I dag består det av åtte dotterselskapet, der Maritime Montering er hovudselskapet i Marinacc gruppen.

MAXIM Gandrudbakken AS

Høy kvalitet – Lav pris – Rask levering

Neisa Norway AS

Our terrain has no borders.

Nesseplast

Nesseplast er ein av EPS-pionerane i Noreg. Starten i 1957 var prega av fryseisolasjon og fiskeemballasje, men har utvikla seg til å omfatte alt innafor emballasje og tekniske produkt i isopor (EPS).

Nor Tekstil avd. Jobbpartner Florø

JobbPartner er en del av Nor Tekstil-konsernet. Jobbpartner leverer arbeidstøy, arbeidssko, verneutstyr, fritidsklær og -sko til både bedrifts- og privatmarkedet.

Nor Tekstil avd. Jobbpartner Førde

JobbPartner er en del av Nor Tekstil-konsernet. Jobbpartner leverer arbeidstøy, arbeidssko, verneutstyr, fritidsklær og -sko til både bedrifts- og privatmarkedet.

Normal

NORMAL er en kjede med butikker som selger helt normale varer til unormale priser. Alle varer vi tar inn og selger er helt normale ting, som du bruker i din helt normale hverdag.

Nortronik AS

Nortronik AS har hovedkontor i Førde og avdelingskontor på Lillestrøm. Nortronik er en totalleverandør innen brannvern, brannalarmanlegg, røykdykking og slokkeanlegg for brannslukking med gass. Organisasjonen består av 14 tilsette med bred og variert kompetanse på fagområder som brannvern og brannsikkerhet.

Nortura avd. Sogndal

I Sogndal konsentrerer Nortura seg om foredling av råvarer, nærmere bestemt spekemat og pinnekjøtt. Foredlingsfabrikken i Sogndal lager spekemat og pinnekjøtt med høy kvalitet. Sognemorr, og Vestlands-pinnekjøtt er to av produktene bedriften er kjent for. Flere ganger har de fått det edleste metallet for Norges beste produkter. Nortura Sogndal har ca. 95 årsverk.

Nortura Førde

Nyrstar

Nyrstar har spesialisert seg på å skape nye, verdifulle råmateriale til bruk i industrien frå avfall. Hovudaktiviteten er å behandle filterstøv frå stålindustrien i Europa som er rikt på sink, i det høgteknologiske anlegget i Høyanger.

Obs Bygg Førde

Obs BYGG er til for forbrukerne. Derfor har vi lange åpningstider, lave priser og et godt utvalg "gjør det selv"-varer. I våre store byggevarehus finner du alt du trenger av kjente "gjør det selv"- merkevarer. Enten det er snakk om hus eller hage, store eller små byggeprosjekter.

Oceaneering Asset Integrity avd. Florø

Oceaneering leverer sertifisering, inspeksjon og vedlikehold av løfteutstyr. Oceaneering Asset Integrity AS er sertifisert av Norsk Sertifisering og medlem av Lifting Equipment Engineers Association (LEEA).

Ornes Båtbyggeri

Ornes Båtbyggeri er einaste industriarbeidsplassen i bygda,og har 10 tilsette. Vi er godkjent opplæringsbedrift. Dagleg leiar er Øyvind Hatlevoll, som var med å starte opp verksemda.

Østerbø Maskin

Som lærling hos oss kjem du til ei innovativ bedrift mellom høge fjell i Sogn. Vi har lang erfaring som praktisk problemløysar for industri, havbruk, offshore, landbruk, bygg og anlegg, samt brei erfaring med industrivedlikehald, både elektro, automasjon og mekanisk. Vi har maskinforretning og serviceverkstad for det meste innan bransjen. Vi er importør av Reform maskiner for landbruk og park/anlegg, Himoinsa strømaggregat og forhandlar av Yanmar notvaskar. Sidan Arne O. Østerbø starta opp åleine i 1977, har Østerbø Maskin AS vokse til å verte den største bedrifta på sørsida av Høyanger. Vi strekker oss etter å skape litande løysingar for kundane våre!

Parkkiosken Mix Sogndal

Velkommen til Mix Sogndal! Kiosk, Café, Selskapslokale og Turistinformasjon.

Pelagia avd. Kalvåg

Pelagia er den største produsenten i verda av konsumprodukt av pelagisk råstoff, det vil i første rekke seie sild, makrell, hestmakrell, lodde og kolmule.

Petal AS

I nært samarbeid med arkitekter og entreprenører utvikler Petal AS metallfasader med fokus på individuell utforming og design. Hvert enkelt fasadeprosjekt er skreddersydd i samarbeid med arkitekt og entreprenør. Petal AS vil være med å realisere arkitektens og entreprenørens ideer, visjoner og mål.

PRO Opplæringskontoret

Gjennom fleire år har det vore mangel på fagarbeidarar i ein industri i stadig endring. Opplæringskontoret for prosessfag i Førde vart i si tid oppretta nettopp for å bøte på dette. I dag har vi over 80 medlemsbedrifter i heile Vestlandet. Lærebedriftene tek i mot lærlingar i kring 30 ulike fag.

R-Profile AS

R-Profile As vart stifa i 2007 under navnet Reklameloftet Digma AS. Dei har spesialisert seg på å levere dei fleste typer effekter som blir brukt innan reklame i dag. R-profile betegner seg som ei grafisk produksjons bedrift, som fokuserer på å utvikle ideer fra skisse til ferdige kommunikasjonsprodukter.

Rema 1000 Evja

Siden 1979 har REMA 1000 tilbudt kunder over hele landet et godt valgt utvalg av dagligvarer av god kvalitet til de laveste prisene. REMA 1000 Evja i Florø er medlem i Pro Opplæringskontoret.

Rocketfarm

We are software experts and recommended developers for Universal Robots. We are certified UR+ developers with great experience in URCap development.

Rørlegger R. Nigardsøy

Er du lærling i ei lita bedrift får du god oppfølging. Røyrleggjarbedrifta R Nigardsøy i Svelgen har åtte tilsette og jobbar tett opp mot Elkem Bremanger. Bedrifta har hatt fleire lærlingar innafor industrirøyrleggjar- og VVS-røyrleggjarfaget.

Safeclean

SafeClean AS vart etablert i 2002 og har sidan den tid spesialisert seg på rengjering av offshore relaterte system og komponentar. Servicen blir tatt både offshore og onshore. SafeClean er eit innovativt selskap og har eit mål om å være den leiande problemløsar for kundar innenfor vårt tjenestespekter. SafeClean er etablert med hovedkontor og prosesseringsanlegg i Høyanger, Sogn og Fjordane.

Safeport

Wergeland SafePort driver hovedsakelig med kjettinginspeksjon, ingeniør tjenester og mekanisk virksomhet.

Saga Fjordbase

Saga Fjordbase AS er baseoperatør på den største forsyningsbasen i Norge. Basen har 24-timers åpningstid og Saga Fjordbase AS leverer tjenester som pakking, merking og forsendelse, transport og løft på basen, lasting og lossing av fartøy, verksted for tyngre maskiner, OCTG håndtering og lager, inne- og utelager, spedisjon, sjøtransport, vei- og lufttransport. Saga Fjordbase drifter helt eller delvis mange av basekundene sine lager på basen og har inngående kunnskap om logistikk og transport mot operatører, kunder og leverandører i olje og gassnæringen.

Skipavika Offshore Service

Multi Offshore er en leverandør for onshore og offshore industrien i tillegg til at dei deltar i ombyggingsprosjekt innan rigg og skip i Mongstad hamnebasseng. Dei leverer også elektro tenesta til skip og rigg. Produktutvikling og produksjon av automatiserte kontrollskap og tavler.

Solheim Diesel

Dersom du liker å jobbe med båtar og motorar, er Solheim Diesel bedrifta for deg. Her er både båt- og motorverkstad, der ein reparerer båtar og båtmotorar, og butikk for det meste innan båtliv.

Solund Båtbryggeri

Lendingen Båtbryggeri er beliggende i en øykommune hvor man vet hva som trengs i en båt når sesongen andre steder er over og båten er fortsatt et fremkomstmiddel og nødvendighet. ​ Lendingen Båtbryggeri har lang erfaring med reparasjoner av båter. De har slippkapasitet opp mot 50 fot og 20 tonn. Denne kapasiteten jobbes det med å øke.

Solund Verft

Solund Verft er eit fleksibelt og allsidig verft som driv både med nybygg, utrustning, ombyggingar, reparasjonar og vedlikehald av fartøy. Kundegruppene er fiskebåtar, lastebåtar, ferjer, oppdrettsbåtar, oppdrettsflåtar, brønnbåtar og oppdrettsflåtar.

Sparebanken Sogn og Fjordane

Sparebanken Sogn og Fjordane er den største banken på Vestlandet med ein forvaltningskapital på 55,5 milliard kroner og 270 årsverk. Banken har i dag 13 salskontor og 20 Bank i Butikkavtalar på Vestlandet I tillegg har banken kontor i Bergen (Tal frå kvartalsrapport 1.kv.2019).

Stadpipe

Stadpipe AS er et firma der kjernevirksomheten er basert på produksjon av rørdeler og spesialdeler i plast. Montering av komplette rørinstallasjoner er og ein del av kvardagen. Forretningsområdene kan ein stort sett dele i fire: oppdrett, industri, fiskeri og produksjon.

Staro Tech

Staro Tech A/S kan tilby tjenester med tegning, produktutvikling og konstruksjon. Vi har allerede flere suksesshistorier og hjelper gjerne til med å skape flere. Hydraulikk reparasjon, vedlikehold, feilsøking eller konstruksjon. Vi har lang erfaring og god kompetanse. Vi utfører maskinering ved hjelp av styre freser og dreiebenker.

Steinvik Fiskefarm AS

Vi er ikkje størst, men vi er uredd. Vi er ei lokalt forankra familiebedrift med globalt fotavtrykk. Derfor investerer vi i ny teknologi, i nærmiljøet, i bransjesamarbeid, og i menneska som kan hjelpe oss med morgondagens utfordringar. Slik lagar vi millionar berekraftige laksemåltid årleg til kundar i heile verda.

Sunnfjord Industri AS

Ved gamlevegen over Ramsdalsheia mellom Førde og Florø ligg ei lita og fersk lærebedrift. Ikkje akkurat sentralt, men det er ikkje noko ulempe heller. Av og til går det nokre spenstige transportar ned dalen, oppdrag som treng dispensasjon når lasta er både for høg, for lang og for brei.

Swire Oilfield Services

Den første kunden til Swire Oilfield Services i Florø for 20 år sida var Saga Petroleum, som på den tida var operatør for Snorre-feltet. Seinare har aktiviteten og avdelinga vokse jamt, og driv no med utleige, vedlikehald, kontroll og sertifisering av transportutstyr, vask av tankar og omlasting av kjemikaliar.

T.Frivik Taubanedrift

T. Frivik Taubanedrift AS vart etablert i 2004 og er no den leiande aktøren i Norge på uttak av tømmer i bratt terreng samt montering/demontering av røyrgater i bratt terreng. Vi påtek oss alle typar oppdrag innan skogsdrift, materialtransport og anleggsvirksomheit.

Teekay Petrojarl

Teekay ble etablert i 1973 og har utviklet seg fra et regionalt rederi til en av verdens største marine energitransport-, lagrings- og produksjonsbedrifter. Vi gir energi der det trengs for å drive verdensøkonomien og forbedre folks liv. Teekay Petrojarl i Tronheim er hovedkontor for selskapets FPSO-virksomhet.

TESS

TESS er ein norskeid og landsomfattande leverandør av produkt og tenester til industridrift og vedlikehald. Kjerneprodukta er høgtrykks- og lågtrykksslangar og slangearmaturar til alle føremål, med tilhøyrande tenester i vidt omfang.

Tine avd. Vik i Sogn

TINE Meieriet Vik ligg i Vik i Sogn. Meieriet produserar Gamalost frå Vik og Mylsa. Kvar sommar tek meieriet inn bringebær frå dyrkarane i Vik som vert produsert til bringebærsaft og bringebærjuice. Antall tilsette ved anlegget er 15.

Tine SA avd. Byrkjelo

Eit av landets største meieri, målt etter innmålt mjølkemenge, ligg midt i jordbruksbygda Byrkjelo. Området har ei lang meieri-historie å vise til, men dagens toppmoderne anlegg vart opna i 2003. Meierisjef i Tine Meieriet Byrkjelo, Thorkild Heieren, fortel at dei forsyner heile Sogn og Fjordane med konsummjølk i tillegg til at dei produserer halvparten av Noregs favorittost – Norvegia. Kvar tredje brunost i landet er også laga på Byrkjelo. Tine er dermed ein vesentleg arbeidsplass i distriktet, og inntak av lærlingar er ein viktig måte å rekruttere nye fagfolk på.

Trappeprodusenten AS

Agnar Ask er tredje generasjons trappeprodusent, og forvalter arven etter sin far og bestefar videre. Trappeprodusenten er Norges eldste produsent av trapper, og kunnskapen som har blitt tilegnet og ført videre gjennom generasjonene er en viktig faktor bak suksessen.

Vik Fengsel

Vik fengsel ligg i Vik kommune og er ei eining med høgt og lågare sikkerhetsnivå. Fengselet har ein ordinær kapasitet på 39 plassar, der 28 er med høgt sikkerhetsnivå og 11 er med lågt sikkerhetsnivå.

Vik Ørsta

VikØrsta AS avd. Vik i Sogn disponerer i dag store romslege produksjonslokale og ny varmforzinkingshall som vart teken i bruk i 2009. VikØrsta er totalleverandør av trafikktryggleiksprodukt til den norske marknaden og eksporterer og store kvanta til dei andre nordiske landa.

Walcon Maritime

Walcon leverer tjenester til verftsindustrien, on- og offshore, landbasert industri, riggvedlikehold og havbruk.

Wergeland Holding AS

Wergeland gruppa er lokalisert i Gulen industrihamn vis à via Mongstad. Konsernet har aktiviteter innan miljøservice, betong, industriutvikling, havne- og marine tjenester.

West Industri Service

West Industri Service AS produserer og monterer rørsystem og stålkonstruksjoner til skip, offshore og landbasert industri. Gjennom høyt kvalifiserte og motiverte medarbeidere leverer vi kvalitet og pålitelighet som imøtekommer kundens krav og behov. West Industri Service har kompetanse innenfor industrirørleggere, industrimekanikere, platearbeidere, sveisere, arbeids- og prosjektledere. Vi har også ressurser i form av 1700 m² verksted, 450 m² innendørs lager samt 2600 m² utvendig lager .

Westmek AS

På Stadlandet har det sidan midten av 1990-talet blitt produsert utstyr av god kvalitet til å behandle fisk ombord i havgåande fiskefartøy. Westmek AS er ei videreføring av denne type verksemd og selskapet blei etablert i 2004.

Yndestad Mekaniske AS

Yndestad Mekaniske AS er ei allsidig mekanisk bedrift retta inn mot landbruk og industri. Per idag er det ti tilsette i bedrifta i Bygstad i Gaular, Vestlandet. Bedrifta jobber i stål, rustfritt og aluminium, og produserer bl.a. røyr og luker til småkraftsindustrien.

Footer

pro_logo_sw.png

Pro Opplæringskontor for industri- og teknologifag

Concordbygget, Firdavegen 6

6803 Førde

Logg inn OLKWEB